В изключително съкратени срокове след приключване на работата на Оценителната

...
В изключително съкратени срокове след приключване на работата на Оценителната
Коментари Харесай

Започна изплащането на финансови средства в помощ на туроператорите и туристическите агенти

В извънредно съкратени периоди след привършване на работата на Оценителната комисия за разглеждане, оценка и класиране на подадените планови оферти по процедура BG16RFOP002-2.092 „ Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически сътрудник, за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “, Министерството на туризма подписа административни контракти с препоръчаните за финансиране участници по процедурата и започва първите заплащания по тях.

Процедурата на стойност 10 млн. лева за асортимент на планове BG16RFOP002-2.092 „ Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически сътрудник, за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “ се организира в границите на план BG16RFOP002-2.080-0003-C01 „ Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически сътрудник, за превъзмогване на икономическите последици от COVID-19 “, изпълняван от Министерството на туризма като пряк бенефициент по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 -2020 година

Набирането на планове по процедурата се организира в интервала 13-20.10.2020 година при засилен интерес от страна на туроператорите и туристическите сътрудници в страната. В тази връзка, общият брой на подадените в границите на крайния период оферти възлизаше на 840 бр., от които 38 дублирани. С това, финалният брой планове, обект на оценка възлезе на 802 броя, оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР