“В изказването на Зеленски нямаше някакви мотиви защо се сменя

...
“В изказването на Зеленски нямаше някакви мотиви защо се сменя
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Смяната на украинския министър на отбраната е знак

“В изявлението на Зеленски нямаше някакви претекстове за какво се сменя министърът на защитата в подобен сериозен миг, в който украинската контраатака напредва. Една от версиите, които се появиха, са корупционните кавги, защото битката в корупцията е обвързвана с бъдещето на Украйна, с кандидатурата на страната за участие в Европейския съюз. ” Това сподели в ефира на bTV някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божилов.

“Новият министър се слави с това, че има доста положителни връзки с Турция.Анкара поддържа кримските татари в Крим, а мюсюлманското малцинство през днешния ден още веднъж живее на анексирания от Москва украински полуостров и е нещо като противотежест на съветското въздействие ”, добави Божилов.

“Не считам, че тази промяна ще се отрази на бойните на дейности, защото обстановката там зависи от армията и от външната помощ. Това е по-скоро вътрешен знак, че се търси друга форма на взаимоотношение сред военното министерство както с армията, по този начин и с обществото. Но също по този начин това е и външен знак, ” уточни някогашният зам.-министър на защитата.

“Виждаме, че съветската страна зададе при започване на войната цели да бъде превзета Украйна и да бъде заменено управлението на страната. Впоследствие тези цели бяха изменени. Целите на Украйна сякаш наподобяват по-ясни, те бяха дефинирани предходната година в 10 точки. Има по-голяма изясненост от Украйна за това какво значи мир. Един мир би трябвало да почива на ясни критерии, в противоположен случай няма да има същински мир ”, сподели още той.

Според него въпросите за мира и войната ще се решат главно от Украйна и Русия.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР