В изграждането му ще участва и Джи Пи ГрупДоговорът за

...
В изграждането му ще участва и Джи Пи ГрупДоговорът за
Коментари Харесай

Подписан е договорът за проектирането и строежа на тунел „Железница”

В построяването му ще взе участие и " Джи Пи Груп "

Договорът за проектирането и градежа на тунел „ Железница ” е подписан. Това оповестиха от АПИ. Тунелът ще е най-дългият, строен у нас до този миг. Изпълнението на отговорностите по контракта е предоставено на консорциума „ Автомагистрала СТРУМА ТУНЕЛ 2018 ”, в който вземат участие „ Джи Пи Груп ”, „ Глобал Кънстръксшън ” ООД и „ Виа План ”ООД, оповестява Нова тв.

Въпреки абсурда към компанията и настояването на премиера Бойко Борисов „ Джи Пи Груп ” да бъде извадена от всички публични поръчки с европари, компанията остава в плана след решение на Върховния съд. В претекстовете си магистратите показват, че желанието на компанията да се отдръпна нямало правна стойност, тъй като не е било изразено писмено. 

От „ Джи Пи Груп ” оповестиха, че се преценяват със законодателството. В позиция до NOVA признават, че са желали да се отдръпват от плана, само че подписали в името на публичния интерес. 

Стойността на публичната поръчка е 185 370 370, 37 лева без Данък добавена стойност. Финансовите средства за проектирането и градежа ще бъдат обезпечени от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година ”.

В тунела ще би трябвало да бъдат построени площадка за хеликоптер, вентилация, енергоефективно осветяване и система за видеонаблюдение. Проектът планува още изграждабнето на два моста над реката, подпорна стена и обслужващ тунел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР