В изборния ден възникнаха някои проблеми със сравнително малка част

...
В изборния ден възникнаха някои проблеми със сравнително малка част
Коментари Харесай

Адвокат Петър Славов: От ЦИК са били наясно с проблемите на машините още в средата на изборния ден

В изборния ден породиха някои проблеми със относително дребна част от машините. На няколко места устройствата разпечатваха бели разписки, или се появяваше надпис, че няма хартия. Наложи се многократна интервенция на техниците.

„ Информацията, която получаваме от ЦИК, не визира казуса, за който сигнализирах - когато при опит за гласоподаване с машина, се отпечатва единствено една бюлетина, или втората, е единствено отчасти отпечатана. Много е значимо да се обясни какви са аргументите за тези проблеми. Подал съм заявление до ЦИК, с цел да кажат какъв брой на брой са тези сигнали. Аз знам за 50 души, които са имали сходни проблеми в изборния ден ", разяснява в студиото на „ Твоят ден " по NOVA NEWS юристът Петър Славов.

Той изясни, че ЦИК е била наясно с казуса още в средата на изборния ден и е дала писмени инструкции при проблем с разписката, да бъде гласувано с така наречен „ заместваща " хартиена бюлетина за избора, който не е отпечатан от машината.

„ Не машините са отговорни, а най-вероятно ще се окаже проблем с типа на хартията, който блокира опцията на машините да работят обикновено ", уточни Славов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР