В изборите за евродепутати тази година се отчита чувствително повишение

...
В изборите за евродепутати тази година се отчита чувствително повишение
Коментари Харесай

В изборите за ЕП тази година се отчита повишено участие на младите

В изборите за евродепутати тази година се регистрира сензитивно покачване на присъединяване на младите гласоподаватели. Това демонстрира изследване, показано през днешния ден от Европейския парламент. Младежите под 25 година, взели участие тази година в изборите, са с 14 на 100 повече от гласувалите на тази възраст преди пет години. При хората от 25 до 39 години се регистрира нараснало присъединяване с 12 на 100.

В изборите участваха 50.6 на 100 от европейците с право на глас и това бе най-високият резултат от 1994 година насам. Общо 22 на 100 от участвалите в допитването декларират, че въпросът с отдръпването на Англия от Европейски Съюз е повлиял върху решението им да гласоподават. Според 44 на 100 в изборите би трябвало да се взе участие поради развиването на стопанската система, а съгласно 37 на 100 би трябвало да се гласоподава поради опазването на природата. Заради демокрацията са дали своят вот 37 на 100, за бъдещето на Европейски Съюз - 36 на 100, поради имиграцията - 34 на 100.

Над две трети (68 на сто) споделят, че страната им е извлякла употребява от участието си в Европейски Съюз и това е най-високото общо ниво на този отговор, регистрирано от 1983 година насам. Повече от половината европейци (56 на сто) имат вяра, че гласът им се чува в Европейски Съюз, сочат данните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР