В изблик срещу американския президент Доналд Тръмп, бившият държавен секретар

...
В изблик срещу американския президент Доналд Тръмп, бившият държавен секретар
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън предупреди за криза на етичността в САЩ

В изблик против американския президент Доналд Тръмп, някогашният държавен секретар Рекс Тилърсън порица по думите му " растящата рецесия на етичността и честността " в американския публичен живот, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ако нашите водачи се пробват да скрият истината или в случай че ние като народ стартираме да одобряваме действителности, които не почиват на обстоятелства, тогава ние като американски жители сме на път да се откажем от свободата си ", сподели Тилърсън на випускна гала във Военния институт във Вирджиния.

Тилърсън, който бе уволнен от Тръмп през март по-късно повече от година отпред на американската дипломация, не загатна президента на Съединени американски щати поименно в обръщението си към кадетите в учебното заведение в Лексингтън, щата Вирджиния. Той обаче предизвести, че американската народна власт е застрашена от рецесия на истинността и честността.

" Ако ние като американци не стартираме да се борим с рецесията на етичността и честността в нашето общество и измежду нашите водачи както в обществения, по този начин и в частния бранш, а от време на време, за жалост, даже и измежду организациите с идеална цел, то американската народна власт във типа, в който я познаваме, навлиза в годините на залеза си ", уточни някогашният държавен секретар.

Това бе една от първите му обществени прояви и изказвания откакто Тръмп го уволни. Ройтерс напомня, че президентът постоянно прави или пуска в Туитър изказвания, които не са подкрепени от обстоятелства. Неотдавна той отхвърли да знае за заплащане от 130 000 $, направено от персоналния му юрист Майкъл Коен на порнозвездата Сторми Даниълс, която твърди, че е имала съкровен контакт с Тръмп. Според медиите тези пари са били предопределени да купят нейното безмълвие по въпроса. В разобличаване на етичната комисия при Белия дом през вчерашния ден Тръмп призна, че е върнал на Коен повече от 100 000 $, без да изяснява за каква цел.

В изявлението си Тилърсън уточни още, че придържането към истината и обстоятелствата е заварката на американските съюзи с другите международни демокрации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР