В избирателните списъци за произвеждане на втори тур на изборите

...
В избирателните списъци за произвеждане на втори тур на изборите
Коментари Харесай

ЦИК: На балотажа ще могат да гласуват и хората, придобили избирателни права между двата тура

В изборните описи за производство на втори тур на изборите за кметове ще бъдат включени и българските жители, които в интервала сред двата тура са придобили изборни права, в това число и навършващите 18 години към изборния ден - 5 ноември, оповестиха от Централната изборна комисия.

Главна дирекция " ГРАО " в Министерството на районното развиване и благоустройството предава на регионалните шефове най-късно до 1 ноември отпечатаните изборни описи за всички изборни секции за съответната област по общини.

В изборните описи за производство на втори тур на изборите за кметове ще бъдат включени и българските жители, които в интервала сред двата тура са придобили изборни права, в това число и навършващите 18 години към изборния ден - 5 ноември, оповестиха от ЦИК.

За първия тур на локалните избори всяка машина за гласоподаване ще разполага с по 3 ролки хартия за печатане на бюлетините, а за втория тур те ще са два броя.

ЦИК указва това с писмо до регионалните управи, които получават ролките от печатницата на Българска народна банка и ги разпределят по общините. Секретарят на Комисията Севинч Солакова изясни, че в случай че на 29 октомври се наложи, ще могат да се употребяват и ролки планувани за втория тур, след решение на Общинската изборна комисия.

" За втория тур се планува за всяка машина по два броя ролки със профилирана хартия. Когато неизползваните ролки от първия тур, както и тези, оставени като запас, не са задоволителни, общинската администрация навреме да уведоми РИК и ЦИК за нужното количество ролки със профилирана хартия, с цел да бъдат доставени за втория тур ", изясни Солакова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР