В Италия започва европейското първенство по волейбол за младежи под

...
В Италия започва европейското първенство по волейбол за младежи под
Коментари Харесай

Мартин Стоев: Претенденти за европейската титла са 5-6 отбора

В Италия стартира европейското състезание по волейбол за младежи под 20 години с присъединяване на България. Надпреварата ще се организира в област Абруцо, в градовете Васто и Монтесилвано. Отборите са 12, разграничени в две групи. В първа е Италия дружно с Полша, Сърбия, Словакия, Франция и Словения. Мачовете ще се играят  в спортната зала на Монтесилвано, която разполага с 1800 места. С съвсем толкоз места е и залата във Васто, където България ще играе съгласно реда на срещите си против Белгия, Финландия, Португалия,Чехия и Гърция. Първите два тима от всяка група се класират за полуфиналите. Победителите  ще спорят за златните медали.

На представянето на събитието  в седалището на област Абруцо в град Пескара, някогашният треньор направил популярен италианския мъжки волейбол Хулио Веласко, в този момент механически шеф за подрастващи по мъжка линия към италианската волейболна федерация сподели: ”Това събитие би трябвало да се види онлайн от играчи и треньори. Това  ще бъдат мачове на  високо равнище и този театър не трябва да се пропуща ”.

Специално за БНР, треньорът на България Мартин Стоев показа по какъв начин вижда старта ни против Белгия и нашето присъединяване в европейското състезание - изявлението е на кореспондента ни в Италия Елена Шаханова:

В групата ще играем първо против Белгия. Познат ни е като противник. Срещали сме го съвсем всяка година. Нямаме загуба от Белгия и се надявам да нямаме и в този момент. В нашата група едни от главните любимци по пътя за полуфиналите са Белгия и Чехия. За това, сигурно е значим мач за България.

-  Кои съгласно Вас са кандидати за купата?
- Домакините от Италия са кандидати, Полша, който бе международен първенец за тази възраст, Франция, който е мощен тим, ние, Чехия, Белгия. Има 5-6 много мощни тима на тази възраст, като кандидати за европейската купа.

-  Това лято, италианския волейбол направи връх от 7 европейски трофеи при подрастващите плюс международната купа на мъжете. Ще могат ли нашите момчета да пресекат победния италиански ход и да вземат реванш от адзурите от финала на Европейските юношески игри, който те завоюваха?
- Надявам се. Ще създадем всичко допустимо. Но първо да стигнем до там. А стигнем ли до там, всичко е допустимо да се получи в наша изгода.

-  При представянето на Алекс Николов от първенеца " Лубе ", в който има трима международни първенци, той сподели, че мечтае да стане международен първенец. Вие имате такава купа като играч с младежкия народен тим на България, станахте трети в света като треньор на мъжкият ни състав. Вероятно предавате този дух и жанр и на младите ни национали в този момент?
- Живот и здраве, следващата година има международно състезание. Миналата година играхме край, станахме втори. Надявам се и следващата година да се получи. Във всяко едно състезание в което участваме, задачата ни е да станем първи. Ако не станем, значи, че е имало тим по-добър от нас. От както е събран този тим и на всички шампионати в които е взел участие е стигал до полуфинал. Надявам се и на това европейско да стане отново по този начин. За международното следващата година ще мислим по-късно.

Мачът на България против Белгия е през днешния ден от 21.00 часа. Може да се гледа, както и всички други срещи, посредством интернет канала YouTube на италианската волейболна федерация (FIPAV).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР