В Италия Венеция беше ударена от наводнения, което накара града,

...
В Италия Венеция беше ударена от наводнения, което накара града,
Коментари Харесай

Призоваха да посетите Венеция, преди да потъне под вода ВИДЕО

В Италия Венеция беше ударена от наводнения, което накара града, който към този момент е във вода, да потъне още повече във водата. Туристите се лутат из водата и се опасяват, че градът може да потъне под водата.

Така потребителката на TikTok @julekatharinaa разгласява видео с надпис: „ Знак, че би трябвало да посетите Венеция, преди да изчезне “.

Във видеото момичето се демонстрира по какъв начин гази във вода до глезените покрай базиликата Сан Марко, написа Mirror.
Your sign to visit Venice before it‘s gone????

Неин сътрудник TikToker @arxiii5 също показа видеоклип на упованията на Венеция против действителността, като се стартира с превъзходните забележителности на града в раздела „ Очаквания на Венеция “ и по-късно се премине към „ действителността “, където туристите се движат в наводнените води по издигнати пътеки.

Надписът гласеше: „ Повишаването на равнището на водата може да наруши ежедневния живот и туризма, само че локалните поданици и посетителите се събират, с цел да се придвижват по наводнените улици и да запазят очарованието на това емблематично място. “
Venice faces flooding during the winter months. The rising water levels can disrupt daily life and tourism, but the city`s resilience shines through as locals and visitors come together to navigate the waterlogged streets and preserve the charm of this iconic destination. It is best to visit the city in Summer.????????
Наводненията във Венеция не са нещо ново. Изследванията демонстрират, че равнището на водата във Венецианската лагуна се повишава с 0,5 см всяка година и съгласно прогнозите на специалисти Венеция може да остане под вода до 2150 година

Освен това през 2020 година беше въведена преграда против наводнения, с цел да отбрани до известна степен града от високите приливи, само че това не е непрекъснато решение. Градските архиви демонстрират, че от 324 огромни наводнения от 1872 година насам, 187 са се случили единствено през последните три десетилетия, което демонстрира обезпокоително повишаване на казуса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР