В Италия след двегодишно прекъсване заради пандемията, Рим отбеляза първи

...
В Италия след двегодишно прекъсване заради пандемията, Рим отбеляза първи
Коментари Харесай

Масови първомайски демонстрации в Европа, прояви на насилие в Париж

В Италия след двегодишно спиране поради пандемията, Рим означи първи май с мегаконцерт навън. Митинги има в цялата страна, като главната тематика е правото на труд, безработицата и апелите за мир в Украйна. Трите съществени профсъюза в Италия концентрираха главния си протест в Асизи, с лозунга „ Работа за мир ”, а от синдиката CISL нарекоха днешния първи май „ ден на обществена и гражданска ангажираност за мир и труд ”.

Първомайски манифестации имаше на всички места в Европа, в това число в Словакия и Чешката република. Младите хора и студентите показаха поддръжката си за Украйна, наред с митингите на комунисти, анархисти и антиевропейски групи. Синдикатите привлякоха хиляди стачкуващи и на площад „ Синтагма ” в Атина, Гърция.

Традиционното първомайско шествие и протест се завърнаха и в Лондон и даже се излъчиха онлайн. Исканията на британците са сходни – разноските порастват, жилищата стават недостъпни за мнозина, а ударите както постоянно се поемат от елементарните хора, само че през днешния ден те споделят, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР