В Италия протестът на фермерите не спира и обхвана в

...
В Италия протестът на фермерите не спира и обхвана в
Коментари Харесай

Италианските фермери готвят блокада на Рим

В Италия митингът на фермерите не стопира и обхвана в още по-голям обсег цялата страна. С тракторите си те приготвят поход към Рим.
Прочетете още
Протестът на фермерите се изостри от Алпите до Сицилия.

През целия съботен ден те не престанаха да показват недоволството си както от вътрешната по този начин и от политиката на Европейския съюз по отношение на селскостопанския бранш: блокираха с тракторите си и с пешеходни шествия пътища, изходи на автомагистрали, навлязоха в някои от градовете. В Милано, на централния площад " Пиаца Дуомо " изведоха крава и теле. 

Отправена е молба към Амадеус - водещ на фестивала " Санремо " да ги одобри на сцената на спектакъл " Аристон ". Областният шеф на Ломбардия Атилио Фонтана съобщи, че е на страната на фермерите и, че " разпоредбите на Европейски Съюз са срещу тях ".

Един от водачите на протеста – Данило Калвани съобщи пред осведомителната организация АНСА, че митинг в Рим ще има. Уточнява се нужното със силите на реда и датата на митинга ще бъде оповестена през идващите часове. Той посочи, че на посочения площад, ще вземат участие единствено фермерите без трактори и посочи, че недоволството на Апенините ще продължи през цялата седмица от север на юг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР