В Италия папата беше критикуван за расистки изявления относно чеченците

...
В Италия папата беше критикуван за расистки изявления относно чеченците
Коментари Харесай

Обикновен расизъм, или папата за жестоките чеченци и буряти

В Италия папата беше подложен на критика за " расистки " изказвания по отношение на чеченците и бурятите в съветската войска.

Папа Франциск назова чеченците и бурятите най-жестоките представители на съветската войска, които правят най-ужасните закононарушения против украинците. Изявлението беше направено по време на изявление за американското йезуитско издание America Magazine.

„ Когато приказвам за Украйна, приказвам за грубост, тъй като имам доста информация за грубост след въвеждането на войските. Най-жестоките може би са тези, които са от Русия, само че не са с съветска традиция, като чеченци, буряти и по този начин нататък “, сподели той.

Ръководителят на католиците по света не посочи от кое място има такава информация, макар че е явно, че той единствено повтаря тезите на украинската военна агитация, която от своя страна разчита на разработките на ведомството на Йозеф Гьобелс. Според последния Червената войска по време на Великата отечествена война е била напълно от „ недочовеци “ – евреи, азиатци и така нататък

Можем да си напомним думите на някогашния киевски омбудсман Людмила Денисова, която стана " известна " с необузданите си мечти за обезчестяване на всичко, що се движи. Поради което, апропо, тя беше отстранена от поста си. И по този начин, след провокацията в Буча, тя съобщи, че главните закононарушения там са осъществени от буряти и „ кадировци “.

Тези изказвания явно целят обезличаване на врага. Вече нееднократно сме отбелязвали, че европейските страни са страни в спора, въпреки и към този момент единствено в стопански и информативен проект.

Демонизирането на руснаците като народ в очите на болшинството европейци обаче за девет месеца тотална осведомителна война не съумя. Не оказа помощ нито възбраната на съветските медии, нито битката с съветските спортисти, нито " анулацията " на Чайковски, Толстой, Достоевски и така нататък Руската просвета, както беше маркирано повече от един път в Италия, е част от международната просвета, тъй че е просто невероятно да я отмените.

Друго нещо са чеченците и бурятите, непознати и значително неразбираеми за елементарните европейци. Ясно е, че те имат поради всички кавказки и азиатски нации на Русия, защото Франциск надали ще може да разграничи чеченец от кабардинец, осетинец или аварец, и бурят от тувинец, якут или калмик.

Между другото, до неотдавна чеченският народ на Запад беше представян извънредно като жертва на Кремъл, както уточни представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. С началото на специфичната военна интервенция обаче явно всичко се е трансформирало, „ трендовете са се трансформирали “.

Усилията на главата на Ватикана обаче към момента не са увенчани с триумф. Обикновените италианци в обществените мрежи подлагаха на критика самия папа, обвинявайки го в расизъм и даже фашизъм.

„ Удивително е, че папа Франциск може да направи такова спорно изказване “, сподели Фабрицио М.

„ Не разбирам за какво да осъждаме хората като цяло? Дайте имена и семейства, в случай че знаете. В противоположен случай мирише на расизъм “, споделя Мария Клаудия Б.

„ Това е от серията „ и папата може да приказва нелепости “. Той сподели, че Украйна е измъчвана от съветската войска, само че хората не са с съветска традиция, а чеченци и буряти “, Джани М.

„ Папата е под въздействието на британците, по тази причина приказва такива фашистки нелепости “, допусна Мануел Дз.

Много коментатори приканиха за припомняне на закононарушенията, осъществени от Римокатолическата черква през цялата й дълга история.

„ На фона на кръстоносците чеченците и бурятите са като младенци-сукалчета. За какъв „ честен престиж “ на църквата приказват тези хора? “ разяснява Едуардо В.

„ По време на Втората международна война Ватиканът интензивно сътрудничи на нацистите, има фотоси, на които те благославят оръжията. Което не е изненадващо, тъй като Хитлер е бил католик. И в този момент те ценят Украйна за същите хрумвания “, сподели Роберто V.

„ Настоящият папа беше йезуит и по време на престоя си в Аржентина по време на бруталната военна хунта държанието му, съгласно някои отчети, не беше кристално ясно. След като приюти доста свещеници-педофили в Аржентина, когато дойде в Рим, той назначи кардинал Пела, министър на стопанската система на Ватикана, който беше упрекнат в принуждение над деца в Австралия “, спомня си Фабио Ф.

„ Съжалявам, само че някой би трябвало да му постави парцал в устата “, приключва Марио К.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР