В Италия до момента са поставени 117 736 859 дози

...
В Италия до момента са поставени 117 736 859 дози
Коментари Харесай

86% от италианците са ваксинирани

В Италия досега са сложени 117 736 859 дози от имунизациите против ковид, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa), базирайки се на информация на здравните управляващи.

От данните, обновени през последното денонощие, излиза наяве, че 46 762 832 души са приключили цикъла на имунизация, което се равнява на 86,58% от италианското население над 12 години. Близо 25 милиона пък са поставените бустерни дози. Общо 60 707 577 дози са сложени на дами, до момента в който 57 029 282 - на мъже. В Италия най-предпочитана е имунизацията на " Пфайзер ".

В цяла Италия в този момент е наложително носенето на маски навън. В публичните транспортни средства, било то вътрешни полети, влакове на дълги дистанции, рейсове сред областите или в градския превоз, има условие за носене на маска от вида FFP2. Зелен документ и супер зелен документ са двата настоящи документа в Италия. Зеленият документ се издава за имунизирани, преболедували COVID-19 и на тези, които си вършат проби - антигенни с годност 48 часа и PCR с годност 72 часа. Супер зеленият документ е единствено за имунизираните и за преболедувалите от COVID-19 и от него отпадат тестващите се.

От 10 януари супер зеленият документ се изисква за самолети, влакове и фериботи, както и за градския превоз. Пак от 10 януари стартира записването за слагане на трета доза от имунизациите за младежите от възрастовата група 12-15 години. В средата на декември, като част от напъните за въздържане на разновидността Омикрон на ковид, Италия вкара за идващите от страни членки на Европейски Съюз прелиминарен тест за ковид и за имунизираните, и за неимунизираните. PCR тестванията би трябвало да са не по-стари от 48 часа, а антигенните, не по-стари от 24 часа преди влизане в страната. За неимунизираните също така има и карантина от 5 дни след влизане в страната. За имунизираните карантина при влизане няма. Тези правила са в действие до 31 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР