В Италия днес стачкуват работниците от хранителната промишленост. Причината е

...
В Италия днес стачкуват работниците от хранителната промишленост. Причината е
Коментари Харесай

Над 400 000 работници от хранителната индустрия стачкуват в Италия

В Италия през днешния ден стачкуват служащите от хранителната индустрия. Причината е в неподновяване на националния трудов контракт, изминал през декември предходната година, показва Българска телеграфна агенция.

Над 400 000 служащи от хранителната промишленост на работа в над 57 000 италиански компании стопираха работа за 4 часа. Протестът е сигнален - недоволните предизвестяват, че в случай че уточненията за националния трудов контракт реализирани през лятото сред синдикатите и Федерацията на хранителната промишленост не бъдат подписани, ще има стачка след месец за цялостен работен ден. 

От общо 13 бранша в този бранш, единствено три са съгласни с настояванията на служащите, едното от които е нарастване на месечното заплащане с 35 евро. 

От синдикатите обръщат внимание на обстоятелството, че по време на карантината против ковид напролет, служащите от хранителната индустрия бяха оповестени за герои, тъй като са създали всичко допустимо на хората да се доставя храна, а в този момент сдруженията на компаниите, които не регистрират загуби от тази обстановка, отхвърлят да подпишат националния трудов контракт. Неподписването му съгласно синдиците ще благоприятства дъмпинга, ще ощети служащите и ще навреди на целия бранш. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР