В италианското градче Болгаре в областта Ломбардия днес ще бъде

...
В италианското градче Болгаре в областта Ломбардия днес ще бъде
Коментари Харесай

Улица в Италия ще носи името на Васил Левски

В италианското градче Болгаре в региона Ломбардия през днешния ден ще бъде открита улица на името на Апостола на свободата Васил Левски. Идеята е на генералния ни консул в Милано Таня Димитрова, предава БНР. 

Градчето Болгаре с население към 7000 души e в съседство на град Бергамо. Съществува от времето на Римската империя. Според историци връзката сред България и името му се дължи на българите, появили се в него през VI век. Повод за отбелязване на тази връзка е откриването на улица в нов негов квартал на името на една от най-забележителните персони от нашата история Васил Левски.

На събитието ще участват с изключение на представителите на българската дипломация отпред с посланика на България в Италия Тодор Стоянов, кметът на Болгаре Лучано Редолфи, делегация от Враца, водена от кмета на града Калин Каменов и други публични лица от италианска и българска страна.

Кметствата на Болгаре и Враца ще подпишат съглашение за съдействие. Художникът Алцек Мишев, чийто прародител е крил вкъщи си Левски, ще опише за българския бунтовник. Българската певица Никол Паласчева от италианския X Factor с псевдоним Ника Парис ще изпее националния ни химн. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР