В италианския град Генуа бе издигната рекордна коледна елха, изплетена

...
В италианския град Генуа бе издигната рекордна коледна елха, изплетена
Коментари Харесай

В Генуа се появи 12-метрова елха, изплетена на една кука

В италианския град Генуа бе издигната рекордна коледна елха, изплетена на една кука.



Инициативата е на полякинята Ядвига Пахолец, която живее от над 40 години в града. Вдъхновена от опцията да се направи нещо неизмеримо без да се протяга ръка на дървета и гори и да се разпространява един от истинските съвсем централни квартали на Генуа, тя взема решение да изплете коледна елха на една кука. Ето какво посочи Ядвига Пахолец за слушателите на БНР:

„ Елхата е висока 12 метра. Съставена е от 4500 разноцветни квадрати от по 15 сантиметра всеки. Изработихме ги общо 30 дами от квартала Сан Фрутуозо. Най-трудното бе да ги сглобим, тъй като бяхме единствено трима души. Важното е, че успяхме “.

Госпожа Ядвига посочи, че с помощта на всичко това, елхата влиза в върховете на Гинес. За реализацията на плана, който включва и железна структура върху която я сложи профилиран екип, приносът на общината е от 10,000 евро. Друга куриозна детайлност е, че след края на Коледните и Новогодишни празници, елхата ще бъде дарена на общинския подслон за кучета.

Дотогава, тя ще радва децата и възрастните в градината на площад „ Мартинец”, където с изключение на детски ъгъл има и зимна пързалка.

Инициативата за екологични коледни елхи, изплетени на една кука, в Италия е дело на селището Тривенто от област Молизе и се появи през предходната година. Тя хареса доста и откри отклик в този момент в над 30 италиански градове, в Белгия и Бразилия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР