В италианската столица се засилват мерките за сигурност преди двудневната

...
В италианската столица се засилват мерките за сигурност преди двудневната
Коментари Харесай

Засилват мерките за сигурност преди Г-20 в Рим

В италианската столица се ускоряват ограниченията за сигурност преди двудневната среща на върха на Г-20, която ще се състои в края на тази седмица, съобщи ДПА.

Двайсет години след форума на Г-8 в Генуа, белязан от принуждение и клане, и три седмици след митингите против противоепидемичните марки в италианската столица домакините на срещата на водачите на двайсетте най-развити страни възприемат корав метод за гарантиране на сигурността.

През уикенда в Рим ще има многочислено полицейско наличие, за опазването на реда ще оказват помощ и военните. Определени са огромни зони със неразрешен достъп за външни лица. Не се оповестява точният брой на разположените служители на реда, само че съгласно медийни изявления по улиците на Рим ще има няколко хиляди чиновници на органите на реда. Около 500 бойци от Операцията " Безопасни улици " ще охраняват значими места като постройките на държавното управление, посолствата и хотелите, където ще отседнат делегациите.

За да бъдат осуетени неразрешени демонстрации, службите за сигурност от седмици следят в обществените медии членове на избрани групи и наблюдават мобилните телефони на лица, разпознати като екстремисти. Италианската полиция споделя, че не чака от чужбина да дойдат огромен брой евентуални стачкуващи. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР