В историята на автомобилната индустрия има много модели, които не

...
В историята на автомобилната индустрия има много модели, които не
Коментари Харесай

Виждали ли сте по-безличен автомобил от този?

В историята на автомобилната промишленост има доста модели, които не са се харесвали изключително на запалянковците с бензин в кръвта.

Но, съгласно специалистите по класическите коли, съществува механизъм, с който може да се дефинира с акуратност коя е най-безличната кола на всички времена.

Компанията Hagerty, която е профилирана в следенето на цената на най-редките и най-скъпите колекционерски транспортни средства в света, е изработила формула, с цел да дефинира кои модели заемат противоположния завършек на спектъра - колите, които нормално се не помнят бързо, тъй като са тотално безинтересни.

"Победителят " в този самобитен конкурс е Austin Montego, написа Daily Mail.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Paul Shawcross (@cars_from_yesterdayuk)

Всяка година от Hagerty провеждат така наречен Фестивал на незабележимите (Festival of the Unexceptional) – шоу, отдадено на скучните коли, които запалянковците подробно поддържат и ценят, макар неналичието на прелест или стойност за необятната аудитория.

За да дефинират кой е най-скучният модел на всички времена, уредниците взимат поради данните за присъединяване на фестивала и спечелилите от предходни години, които са общо 360.

Въпреки че бежовото и кафявото са цветовете, които най-често се свързват с невдъхновяващите и безлични коли, специалистите на Hagerty настояват, че синият е най-често срещаният цвят на транспортните средства, определени за най-скучни в историята на шоуто.

Най-безличната кола на всички времена би трябвало да е седан с четири порти, в идеалния случай създаден през 80-те години на предишния век от английска компания, защото има наклонност тъкмо тези возила да преобладават измежду номинациите във Фестивала на незабележимите.

Когато се пробват да разпознават най-безинтересната марка, уредниците стигат до извода, че Austin е надалеч пред останалите, защото 12.5% от производителите, включени в предходните издания на състезанието, към този момент не съществуват.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Matthew Handy (@handy_autos)

Затова компанията взема решение да присъди купата на най-невдъхновяващ автомобил на Austin Montego от 1989 година, оцветен в бебешко синьо.

Една от аргументите за избора е пословичната ненадеждност на модела, който постоянно оставял притежателите си да вървят пешком. Тази известност изяснява и за какво Austin Montego е толкоз рядко срещан през днешния ден - от десетките хиляди бройки, излезли от поточните линии на заводите на British Leyland, са останали единствено няколко десетки.

„ Надяваме се, че тези няколко останали пазители ще продължат да ценят своите коли. Защото, до момента в който някои просто ще ги отхвърлят като увещание какъв брой по-добри са актуалните коли, други биха ги оценили като част от историята ", споделят специалистите на Hagerty.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР