В исторически план икономиките на Мескико и САЩ се движат

...
В исторически план икономиките на Мескико и САЩ се движат
Коментари Харесай

Merrill Lynch: В Мексико се случва нещо, невиждано от "Текила кризата" през 90-те

В исторически проект стопанските системи на Мескико и Съединени американски щати се движат в една посока, без значение нагоре или надолу. Това обаче не важи за 2019 година.

Ревизираните данни на Националния институт по статистика в страната демонстрират, че растежът се е свил с към 0,1% за три следващи тримесечия преди да остане без смяна за последното регистрирано тримесечие.

Икономистът в Merrill Lynch Карлос Капистан показва, че страната е навлязла в техническа криза.

"Забавянето на мексиканската стопанска система е нещо извънредно, защото тази на Щатите е напредък. Последната криза в страната, която не беше съпроводена от закъснение на растежа в Съединени американски щати, беше през 90-те години по време на така наречен "Текила рецесия ", показва специалистът, представен от CNBC и Money.bg.

Тогава през 1994 година мексиканското песо се срина по отношение на $ поради вътрешна политическа рецесия, избухнала след убийството на един от претендентите за президентските избори тогава.

Рецесията в Мексико идва на фона на несигурността към комерсиалното съглашение със Съединени американски щати и Канада, което утежни упованията на бизнеса в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР