В истински празник за футболните фенове се превърна мачът между

...
В истински празник за футболните фенове се превърна мачът между
Коментари Харесай

Красота на Евро 2020: Най-после пълен стадион

В същински празник за футболните почитатели се трансформира мачът сред Унгария и Португалия от Евро 2020. Пред 60 000 фенове европейският първенец победи " маджарите " с 3:0, а срещата се оказа най-посетената от началото на шампионата.

Унгарските управляващи позволиха трибуните да бъдат оптимално запълнени от последователи.

Снимка: Reuters

УЕФА разреши на всяка страна-домакин сама да дефинира по какъв брой фенове да допусне на трибуните по отношение на обстановката с ковид.

Португалия срещна сериозен отпор в лицето на Унгария, само че с три гола в границите на осем минути стартира повече от чудесно отбраната на купата си.

Освен за почитателите, дуелът ще бъде незабравим и за звездата на иберийците Кристиано Роналдо, който означи две от попаденията за успеха.

Снимка: Reuters

Капитанът на " мореплавателите " към този момент е най-резултатният футболист на европейски финали. Той има 11 попадения, като изпревари Мишел Платини (9) на върха в тази влиятелна ранглиста. За нападателя на " Ювентус " това е пето следващо европейско състезание.

Снимка: Reuters

Роналдо се трансформира и в най-възрастния състезател с два гола в един мач. Със своите 36 години и 130 дни той измести досегашния рекордьор Андрий Шевченко, който вкара на Швеция две попадения на 35 години и 256 дни на Евро 2012.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР