В истински празник се превърна откриването на новата учебна година

...
В истински празник се превърна откриването на новата учебна година
Коментари Харесай

В истински празник се превърна откриването на новата учебна година в ОУ Христо Ботев във Варна

В същински празник се трансформира откриването на новата образователна година в ОУ " Христо Ботев " във Варна.

С изнасянето на знамената на учебното заведение и поднасяне на венец пред бюста-паметник на патрона Христо Ботев по традиция бе открита новата образователна година.

Детска шум и неспокойствие извършиха двора на учебното заведение, който бе пъстър от цветя за обичаните учители и белите красиви униформени ученици на образователното заведение.

С тирада на шефа на главното учебно заведение Виктория Шереметова стартира музикално-артистичната стратегия, която бяха подготвили домакините за своите посетители и възпитаници. Тя поздрави всички деца, учители, родители и посетители, пристигнали да отпразнуват дружно откриването на новият образователен сезон. Всички присъстващи по традиция бяха приветствани и от кмета на регион " Аспарухово " Ивайло Маринов. Гости на събитието бяха общински съветници, чиновници от РУО-Варна, ръководителят на Обществения съвет към учебното заведение, преседателят на Народно читалище " Просвета-1927 " Николай Бинев, родители и близки, пристигнали да изпратят на по пътя на знанието учениците.

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен във връзка старта на образователната година.

С доста песни, танци, усмивки и неспокойствие, удари първият звънец за новата образователна 2023-2024 година, а шефът по остарял бит на учебното заведение, плисна менче с вода и посрещна всички възпитаници с топли пожелания на входа на постройката. Настроението остана приповдигнато, до момента в който и последното дете не прекрачи прага на учебното заведение, а дворът опустя.

" Нямах самообладание към този момент да чуя детски смях, бягане, тракане, всичко това, което ние - учителите и всички, работещи с деца, знаем какво неспокойствие е те да се завърнат още веднъж в учебно заведение след ваканцията ", съобщи Виктория Шереметова за ДНЕС+.

През ваканцията бяха осъществени редица ремонтни действия в постройката на образователното заведение. Ремонтиран бе напълно първият етаж от двуетажната постройка. Помненени са порти, мебели, инфраструктура и е сложено видеонаблюдение във всяка една от стаите.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР