В Истанбул ще има повторно преброяване на гласовете от местните

...
В Истанбул ще има повторно преброяване на гласовете от местните
Коментари Харесай

Повторно преброяват бюлетини в 8 райони на Истанбул

В Истанбул ще има наново броене на гласовете от локалните избори. Решението беше взето на изключително съвещание на турската Висша изборна комисия поради оборване на резултата от ръководещите.


В Истанбул към момента няма дефинитивни резултати от локалните избори, а бюлетините ще бъдат броени още веднъж поради подадена тъжба.

Сади Гювен, ръководителят на Висшата изборна комисия на Турция: " В осем общини на Истанбул ще има наново броене на бюлетините след обжалване в законовите периоди. Това са краткотрайни резултати. Процесът продължава ".
Според неокончателните резултати претендентът на опозицията Екрем Имамоглу печели, въпреки и с дребна разлика от 25 хиляди гласа пред кандитата на ръководещите Бинали Йълдъръм.

Имамоглу уточни, че даже да са вероятни дребни неточности, след повторното броене резултатът ще бъде същият.

Екрем Имамоглу - претендент на кмет на Истанбул, Народнорепубликанска партия: " Срамно е, това е грях. Дайте ни мандата допустимо най-скоро. Не позволявайте Истанбул да губи повече време ".
Изпълнението на решението за ново преброяване на гласовете към този момент е почнало в някои от районните комисии. То ще се концентрира най-вече върху невалидните бюлетини.
 Управляващите в Турция губят Истанбул, Анкара, Измир Управляващите в Турция губят Истанбул, Анкара, Измир
Тежък удар за турския президент Реджеп Тайип Ердоган на локалните избори. За първи път от 25 години ръководещата Партия на справедливостта и развитиет...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР