В Истанбул ще има повторно преброяване на гласовете от местните

...
В Истанбул ще има повторно преброяване на гласовете от местните
Коментари Харесай

Повторно преброяват бюлетини в 8 райони на Истанбул

В Истанбул ще има наново броене на гласовете от локалните избори. Решението беше взето на изключително съвещание на турската Висша изборна комисия поради оборване на резултата от ръководещите, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
В Истанбул към момента няма дефинитивни резултати от локалните избори, а бюлетините ще бъдат броени още веднъж поради подадена тъжба.

Сади Гювен, ръководителят на Висшата изборна комисия на Турция: " В осем общини на Истанбул ще има наново броене на бюлетините след обжалване в законовите периоди. Това са краткотрайни резултати. Процесът продължава ".
Според неокончателните резултати претендентът на опозицията Екрем Имамоглу печели, въпреки и с дребна разлика от 25 хиляди гласа пред кандитата на ръководещите Бинали Йълдъръм.

Имамоглу уточни, че даже да са вероятни дребни неточности, след повторното броене резултатът ще бъде същият.

Екрем Имамоглу - претендент на кмет на Истанбул, Народнорепубликанска партия: " Срамно е, това е грях. Дайте ни мандата допустимо най-скоро. Не позволявайте Истанбул да губи повече време ".
Изпълнението на решението за ново преброяване на гласовете към този момент е почнало в някои от районните комисии. То ще се концентрира най-вече върху невалидните бюлетини.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР