В Истанбул е арестуван българин, който бил ключова фигура в

...
В Истанбул е арестуван българин, който бил ключова фигура в
Коментари Харесай

В Турция задържаха българин, доставял коли за „Ислямска държава“

В Истанбул е задържан българин, който бил основна фигура в канал за крадени първокласни коли в Западна Европа, които стигало до територии, следени от „ Ислямска страна “ (ИДИЛ), оповестява уеб сайтът „ 24Родопи “.

Турската полиция заяви, че 40-годишният български жител Сергей М. е задържан в Истанбул. Той е бил изправен пред съда, а след налагане на непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ е преведен в пандиза.

Сергей М., украинецът Александър Г. и молдовският жител Мансел Л. се опитвали да продадат крадени коли от Франция и Италия на жители от страни в Близкия изток.

Според полицията, софтуерът и номерата на шаситата на отмъкнатите возила „ се клонирали “ в България. По-късно „ возилата - клонинги “ се прекарвали през българо - турската граница, а в Истанбул ги продавали на купувачи от Близкия изток.

Репортери в Истанбул настояват, че по тази скица терористичната организация ИДИЛ е получила от разнообразни незаконни групи, занимаващи се с обири на коли, стотици возила от висок клас от европейски страни.

Заловената група в Истанбул е единствено част от тази огромна скица, която работи на Балканите, както и в някои някогашни руски републики, настояват истанбулски публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР