В испанския град Паленсия лекарите предписали парацетамол на пациентка с

...
В испанския град Паленсия лекарите предписали парацетамол на пациентка с
Коментари Харесай

Лекари предписали парацетамол на момиче и я погубили СНИМКИ

В испанския град Паленсия лекарите предписали парацетамол на пациентка с рак на мозъка и я обрекли на съдбовен край, без да обезпечат навреме лекуване, оповестява "Дейли Стар ", базирайки се на локални медии.

22-годишната зъболекарка Лидия Гонзалес, е умряла на 12 юли от терминален етап на рак. Тя забелязала първите признаци на болестта през май: тревожели я гаденето, световъртежа и проблеми със зрението. Момичето отишло в незабавно поделение. Лекарите я прегледали и разкрили огромен израстък в лявата част на мозъка ѝ.



Лекарите взеха решение да създадат биопсия в най-близкия град, където имало нужното съоръжение. „ Тя се намираше там сама в продължение на 10 дни, до момента в който най-после й направиха разбор на 14 май “, споделя майка й Лидия Гарсия.



Четири дни след биопсията момичето е изпратено у дома да се възвърне. Било й обяснено, че е нужен обстоен обзор, с цел да може онкологът да изготви проект за лекуване допустимо най-скоро.



Според Гарсия, обаче, не е последвала никаква терапия. „ Изписаха й парацетамол... и я оставиха без каквото и да е лекуване “, споделя тя. Майката показва като аргументи за гибелта на щерка си за забавянето на проучванията и лекуванията, свързани с новата зараза от ковид.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР