В исоките цени на автомобилите вече са факт, с които

...
В исоките цени на автомобилите вече са факт, с които
Коментари Харесай

Най-търсените 10 опции в автомобила

В исоките цени на колите към този момент са факт, с които всички се помиряват, само че огромната облага на фирмите идва от другите варианти за комфорт, съгласуваност и сигурност, които се вграждат в колите. Липсата на микрочипове направи избора на автомобил доста елементарен – взимаш подобен, който може да ти бъде доставен в рационални периоди. Но очакванията скоро всичко да се върне към естественото си положение, което изборът няма да се дефинира от периода на доставка, а от обичайните желания на клиентите за марка, модел, каросерия, задвижване и съоръжение.

Новите коли стават все по-безопасни, комфортни и софтуерни. Но има ли клиентът потребност от всичко, което се предлага в автомобила? Или кои от вариантите са най-търсени и кои – не толкоз? Щатската компания AutoPacific прави изследване по тази тематика, в което попадат към 90 000 водачи, закупили автомобил през последната година. Компанията им е предложила въпросник със 100 разнообразни системи и функционалности, от които те са избрали най-предпочитаните 10. Ето ги и тях: подгрев на седалките (66%), система за следена на сляпата точка (60%), челен и заден парктроник (55%), задвижване на четирите колела (54%), помощник за поддържане лентата на придвижване (54%), Apple CarPlay и Android Auto (53%), електрическа предна пътническа седалка (52%), LED фарове (52%), вентилация на седалките (50%), памет на шофьорската седалка (49%).

Както забелязвате, всичките функционалности и системи са относително елементарни за приложимост, като може би най-сложните са Apple CarPlay и Android Auto, само че те са незаменими за актуалния човек, чийто живот (или съвсем целия) е обвързван със смарт телефона му.

Проучването е запитало респондентите и за системите, които са им най-безинтересни. Тук към този момент попадат много комплицирани системи, в които производителите са насочили вниманието си през последните години, само че те към момента не се правят оценка от клиентите. Сред тези системи попадат: система за изцяло самостоятелно ръководство (7%), денонощна поддръжка и консултация (7%), система за надзор с жестове (9%), биометрия (9%), опция за покупка посредством инфо-развлекателната система на автомобила (12%), неестествен тон на електромотора (13%), head-up екран с добавена действителност (14%).

Не дребна част от тези системи и функционалности са добър маркетингов инструмент, който не прави автомобила наложително по-добър. Според аналитика на AutoPacific Роби де Граф неголемият интерес може да се изясни с това, че тези системи не са познати на потребителите или към момента дават много недостатъци и проблеми по време на работа. Хората не виждат смисъл от тях, по тази причина и не съм им забавни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР