В иранския затвор Евин, където се намират политически затворници, е

...
В иранския затвор Евин, където се намират политически затворници, е
Коментари Харесай

Горя затвор в Техеран

В иранския затвор " Евин ", където се намират политически пандизчии, е избухнал огромен пожар , а от постройката се чува пукотевица, заяви AP.

Свидетелства от мястото на случая демонстрират облаци пушек, които се издигат над пандиза, чува се пукотевица и се подава сигнал за паника.

Смята се, че в пандиза е избухнал протест. Иранските медии оповестяват, че редът в пандиза е възобновен и сега пожарникари се борят с огъня .

Images de Téhéran; Les routes menant à la zone où se trouve la terrible prison d'Evin ont été bloquées par la police, et la foule tente d'atteindre Evin par tous les moyens possibles. Des images et des informations vraiment effrayantes circulent.
— Yves Claudé yclaude (@yclaude)
Инцидентът става на фона на антиправителствените митинги, които избухнаха в Техеран след гибелта на млада жена, арестувана от полицията за нарушение на разпоредбите за носене на хиджаб.

Полицията заяви, че повода за гибелта е сърдечен удар , до момента в който фамилията на дамата упорства, че тя не е имала здравословни проблеми, изключително със сърдечносъдовата система.

Тази седмица в десетки градове в Иран се организираха манифестации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР