В иранската столица Техеран неидентифицирани нападатели откриха стрелба в парламента

...
В иранската столица Техеран неидентифицирани нападатели откриха стрелба в парламента
Коментари Харесай

Първи СНИМКИ/ВИДЕО 18+ от терора на ИД в Техеран! Шахидка се взриви, джихадист разстрелва минувачи, друг се нагълта с цианид, за да не бъде заловен, трупове и кръв по улиците

В иранската столица Техеран неидентифицирани нападатели откриха пукотевица в Народното събрание на страната и до мавзолея на имам Хомейни. По последни данни на локални медии, има убити и ранени. В Народното събрание убитите са минимум седмина. Освен това, няколко души са взети за заложници - минимум четирима. Съобщава се, че един от нападателите до мавзолея се е взривил. Единият от терористите, нападнали Народното събрание, е съумял да избяга от държавната постройка и е разкрил пукотевица по хората на улицата, оповестява локалната организация Tasnim.
В мрежата се появиха и първите фотоси от стрелбата пред Народното събрание, както и на мъжа, стрелял в постройката.


Сградата на националното заседание остава отцепена от полицията. За ориста на взетите заложници нищо все още не се оповестява.

Въпреки атентата, Народното събрание на страната работи в нормален режим. Заседанията се излъчват директно по локални медии.

По данни на организация Мехр, двама от нападателите до мавзолея на Хомейни към този момент са арестувани от органите на реда. Третият се взриви. Съобщава се, че става дума за жена камикадзе.

В мрежата към този момент обикаля фотография от гърмежа до мавзолея. Има фотография и на натрупа на камикадзето.


Друг пък се е самоубил, като е глътнал отровата цианид, оповестява Прес ТВ. Става дума за терорист, който е бил тотално обграден от служителите на реда и е нямало къде да бяха.

Терористичната формация „ Ислямска държава” пое отговорността за терористичните актове в Техеран. Това оповестява организация Fars.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР