В iOS 11.3 (и macOS 10.13.5) Apple ще въведе нова

...
В iOS 11.3 (и macOS 10.13.5) Apple ще въведе нова
Коментари Харесай

IOS ще ви уведомява, когато иска да използва личните ви данни



В iOS 11.3 (и macOS 10.13.5) Apple ще вкара нова алтернатива за персоналните данни, посредством която потребителите ще получават по-ясна визия за това по какъв начин тяхната информация се употребява. Вече постоянно, когато Apple желае достъп до информацията, с цел да задейства дадена функционалност, ще се появява икона за дискретност – два сини силуета, които си стикат ръцете – както и подробна информация за тези, които желаят да научат какво се случва с техните данни и по какъв начин те ще се употребяват.

Едно от главните последици след абсурда с Cambridge Analytica и Фейсбук е, че в този момент всички внезапно са наясно какъв брой доста данни обществената мрежа и сходни приложения събират за потребителите. Apple, които постоянно са подложени на критика по отношение на сходни практики, наподобява тъкмо в точния момент вкарват новата функционалност в последния ъпдейт на iOS.

Прочетете още: Новият Apple Pancil ще може да мери 3D обекти

От компанията акцентират, че опцията се създава от месеци, главно поради влизането в действие на 25 май на новия европейски правилник за отбрана на персоналните данни GDPR. От Apple прецизират, че тази икона и информацията няма да се появяват с всяка нова функционалност, а единствено когато потребителските данни са нужни да се задейства услуга или персонализация.

В допълнение Apple ще стартира да обезпечава принадлежности за ръководство на персоналните данни съгласно условията на GDPR. От май потребителите ще могат да получат копие на своите данни, да изискат поправяне на информацията, деактивиране или заличаване на целия профил.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР