В интервю за телевизионния канал РБК министърът на промишлеността и

...
В интервю за телевизионния канал РБК министърът на промишлеността и
Коментари Харесай

Русия мисли за възраждане и на Волга и Победа

В изявление за телевизионния канал РБК министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров не изключва опцията леките коли " Волга " и " Победа " още веднъж да се създават в Русия.

Производството на коли в Русия се срина след началото на нашествието в Украйна. Според съветската статистическа организация цените на колите са скочили с 50 на 100 от началото на годината, поради доста свитото търсене и инфлацията. Последните данни демонстрират провал на продажбите на коли в Русия след наложените й наказания поради нашествието в Украйна. През май спадът е с рекордните 83,5 на 100.

Международните производители на коли стопираха производството. Руските активи на групата Renault, в това число дяловете на френския тръст в " Автоваз " и основания в Москва цех за коли Renault Russia, бяха добити от страната.

В завода в Москва управляващите оповестиха, че стартират производството на " Москвич " - друга руска марка коли.

В отговор на уточняващ въпрос дали " Волга " и " Победа " ще се създават в автомобилния цех " Горки " в Нижни Новгород, Мантуров съобщи, че планът може да се осъществя на разнообразни места.
 Русия възобновява производството на Москвич
Русия възобновява производството на Москвич

Моделът ще бъде създаван в някогашния московски цех на Renault

От 1946 до 1958 година ГАЗ създава модела Победа, а от 1956 година - модела Волга. През 2008 година е изработен опит за започване на серийно произвеждане на " Волга Сибир " (върху лицензирана платформа на американския Chrysler), само че две години по-късно планът е спрян и от този момент не се загатва за възобновление на тази марка.

Само преди два дни Владимир Путин разпореди на съветското държавно управление да изготви и предложи нови ограничения в поддръжка на производителите на коли.

" Въпреки че задграничните сътрудници на съветските производители на коли имаха дълготрайни задължения, те или стопираха доставките, или оповестиха проекти да изоставен напълно съветския пазар. Ясно е, че тази стъпка ще повлияе фрапантно на производството на съветски коли. Вече виждаме това да се случва. Продукцията на съветските производители на коли беше три пъти по-ниска през март на годишна база. А през април - даже пет пъти по-ниска. Искам още един път да подчертая, че обстановката не е лесна - вие знаете чудесно, " разяснява Владимир Путин.
 Руските активи на Renault стават държавна благосъстоятелност
Руските активи на Renault стават държавна благосъстоятелност

Това е първата национализация на задгранична компания в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР