В интервю за FRANCE 24 на 20-ия ден от конфликта

...
В интервю за FRANCE 24 на 20-ия ден от конфликта
Коментари Харесай

„САЩ трябва да притиснат Израел да спре войната в Газа“, каза говорителят на Абас пред FRANCE 24

В изявление за FRANCE 24 на 20-ия ден от спора Израел-Хамас, представител на президента на Палестинската автономност Махмуд Абас прикани администрацията на Байдън „ да окаже напън върху Израел да спре тази война “. Набил Абу Рудейне сподели още, че актуалният спор е „ опция за нас, за израелците, за европейците и американците “ да реализираме решение за „ две страни “ в Близкия изток.

Набил Абу Рудейне се опасява, че войната в Газа ще се популяризира освен в Западния бряг, само че и в по-широкия район. „ Опасността е налице, освен тук, в Палестина, само че и в района “, сподели той пред FRANCE 24. Ето за какво, добави той, Абас приканва за неотложно преустановяване на огъня, с цел да се подсигурява, че филантропичната помощ може да бъде доставена в Газа.

Абу Рудейне също предизвести, че палестинската власт няма да разреши никакво „ изселване или депортиране на палестинския народ от тяхната земя “, като сподели, че това е „ алена линия “.

Той прикани администрацията на Байдън да „ притисне Израел да спре това война ", заявявайки, че това няма да докара до " нищо ".

Попитан за това, че администрацията на Съединени американски щати е озвучила Абас по отношение на палестинската власт, ръководеща Газа след войната, той сподели, че не е имало скорошни договаряния със Съединени американски щати. Той добави, че полемиките би трябвало да бъдат за " политически небосвод " освен за Газа, само че и за Западния бряг и Източен Йерусалим. Абу Рудейне добави, че актуалният спор е „ опция за нас, за израелците, за европейците и американците “ да реализираме решение за „ две страни “.

Какъв е проектът? Забавеното навлизане на Израел и бъдещето на Газа

Попитан за думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че счита Хамас не за терористична група, а по-скоро за „ освободители “ на палестинската земя, Абу Рудейне отговори, че „ това е тяхната политика “. „ Нашата политика “, продължи той, „ е Организацията за избавление на Палестина (ООП) да е единственият представител на палестинския народ. “

Абу Рудейне отрече възходящото неодобрение в Рамала и на Западния бряг към палестинското управление там, потвърждавайки, че че не е имало принуждение по улиците. „ Рамала е по-безопасен от Ерусалим и Тел Авив “, сподели той.

Накрая, запитан дали палестинските управляващи не са склонни да осъдят офанзивите на Хамас против израелски цивилни от 7 октомври, Абу Рудейнех каза, че палестинските управляващи и арабските страни осъждат убийствата на цивилни и от двете страни. " Убийствата на цивилни не се одобряват от никого ", съобщи той.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР