В интервю за два големи провинциални вестника – Залцбургер нахрихтен“

...
В интервю за два големи провинциални вестника – Залцбургер нахрихтен“
Коментари Харесай

Курц: Свобода на пътуванията? Чак след като имаме ваксина!

В изявление за два огромни провинциални вестника – „ Залцбургер нахрихтен “ и „ Клайне цайтунг “, австрийският канцлер Себастиан Курц приготвя жителите за нужната смяна в навиците им да пътуват по света. „ Неограничена независимост на пътуванията, такава каквато я познавахме, няма да има до момента в който не разполагаме с ваксина или с ефикасни лекарства “, декларира изрично канцлерът.

По-нататък Курц акцентира, че не може да си показа да бъде победена заболяването в Австрия, а по-късно безконтролно да бъде импортирана още веднъж в страната от други страни. Като дълготрайна цел той показва отварянето на европейските граници, като предизвестява, че в сегашната изключителна обстановка не трябва да се вършат прибързани неправилни стъпки.

За преодоляване на коронакризата ще са нужни още доста дисциплинираност и ограничавания, прибавя канцлерът. Очаква се в околните часове на конференция да бъде обявено по кое време и дали в близко бъдеще ще настъпи първото облекчение на ограничаващите ограничения.

Външният министър Александър Шаленберг през днешния ден също се изрече във връзка свободно пътешестване след рецесията и в известие за пресата се разгласи за рестриктивни ограничения, подкрепяйки позицията на канцлера. „ Дори откакто преодолеем рецесията в Австрия, няма да можем да се върнем незабавно към неограничена независимост на пътуванията “, се споделя в известието.

„ Трябва да изхождаме от обстоятелството, че някои страни ще имат потребност от нескончаем интервал, с цел да слагат вируса под надзор и по тази причина ще бъдат причислявани към рисковите региони. “ И по-нататък: „ Следва да предотвратим нова вирусна вълна, до която води преждевременната неограничена независимост на пътуванията “.

Днес отношение по въпроса взеха и представители на опозиционните партии Австрийска партия на свободата /АПС/ и НЕОС. Абсолютното затваряне на Австрия до 2021 година е немислимо от персонални, стопански и политически аргументи, това е мнението на Гералд Лоакер, представител по здравните въпроси на НЕОС, защото по думите на специалисти до създаването на ваксина ще мине най-малко една година.

Не по-малко угрижен се появи и шефът на парламентарната група на АПС Херберт Кикъл. В диалог с представител на осведомителната организация АПА той съзира в изявленията на канцлера Себастиан Курц разбирания, сходни на схващанията в Германска демократична република, за които в Европа се смяташе, че са преодолени от дълго време.

Инфо:лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР