В интервю за БНТ култорологът проф. Ивайло Дичев определи шансът

...
В интервю за БНТ култорологът проф. Ивайло Дичев определи шансът
Коментари Харесай

Култоролог: Защо ГЕРБ не иска взаимодействие с ГЕРБ - дали не е Пеевски?

В изявление за Българска национална телевизия култорологът проф. Ивайло Дичев дефинира шансът за сформиране на постоянен кабинет като " някакъв. само че с доста непосилен развой ". Въпреки това, той означи, че вероятността е по-голяма, в сравнение с е била преди 1-2 седмици.

" Целият танц е кой и по какъв начин ще отстъпи, по какъв начин ще резервира достолепието си ", добави той.

Той дефинира като подправена вест, че водачи на " Продължаваме промяната " ще оглавят вероятно държавно управление, само че уточни и какъв е жил резултатът от нея - " запален скандал ". Шансът за него е в така наречен " механически кабинет ", за който и един от съпредседателите на " Демократична България " - Христо Иванов, заприказва. " Този кабинет за 6 месеца да извърши избрани неща, които са значими за страната. Никаква коалиция и никакви съществени взаимодействиея. Въпросът е за какво ГЕРБ не желае да взаимодейства с Движение за права и свободи и от какво ги кара да се срамят от спогодба с партия, с която управляваха 12 години. Дали е нещо обвързвано с Пеевски или Магнитски? ", запита култорологът.

" Логично беше ГЕРБ да стартират с Движение за права и свободи, вероятно да потърсят Има Такъв Народ или някаква поддръжка, въпреки и пасивна, от Българска социалистическа партия. Това е надиграване. Трябва да се задоволят " почитателите " на едната или другата партия по някакъв метод. Ние като общество не можем да приемем нещо като компромис, а политиката е изкуството на вероятното - дребни стъпки в вярна посока. Жълтите медии " продават абсурда " и акцентират свадите и обидите най-много. Ще бъде нещо разочароващо, в случай че двете обединения сглобят нещо, само че ще е по-малко разочароващо от нови избори ", счита Дичев.

" Нашите партии и политици не са идеални, не са пастори. Те правят политически дейности, в които постоянно ще има някои взаимни отстъпки и ще има недоволни ", изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР