В интервю за „Блумбърг“ във вторник 99-годишният бивш държавен секретар

...
В интервю за „Блумбърг“ във вторник 99-годишният бивш държавен секретар
Коментари Харесай

Радио Китай: Кисинджър предупреди Байдън, че политиката му води към „безкрайна конфронтация“ с Пекин

В изявление за „ Блумбърг “ във вторник 99-годишният някогашен държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър сподели, че геополитиката през днешния ден изисква „ никсънска еластичност “, с цел да спомогне за усмиряване на споровете сред Съединени американски щати и Китай, и сред Русия и останалата част от Европа, а Джо Байдън би трябвало да внимава да не допусне вътрешната политика да попречи на „ значимостта от разбирането на постоянството на Китай “.

По думите на Кисинджър, значимо е да се предотврати надмощие на Китай или на която и да е друга страна, само че това не е нещо, което може да се реализира посредством безкрайни борби.

Според китайски анализатори, Кисинджър приказва за заплахата от „ безкрайна борба “ сред Съединени американски щати и Китай, тъй като я вижда като действителен сюжет на фона на сериозните компликации, пред които е изправена Демократическата партия на задаващите се междинни избори и ниския % утвърждение за политиката на Байдън.

Те са на мнение, че Белият дом ще усили провокациите против Пекин и че Китай би трябвало да се приготви за неочаквани промени в двустранните връзки, които могат да се случат за една нощ.

Според Лю Сян, специалист по американска политика в Китайската академия за обществени науки, напоследък Съединени американски щати ускоряват провокациите си, изключително към Тайван, с цел да тестват алените линии на Пекин по този въпрос, защото може би имат подозрения дали Китай има твърда решителност да реализира национално обединяване.

„ Основното обръщение на Кисинджър е, че великите сили би трябвало да намерят метод да съществуват взаимно и безкрайните борби единствено биха нарушили целия интернационален ред, който беше открит след Втората международна война “, показва той, добавяйки, че предизвестието на някогашният държавен секретар към Байдън е, тъй като може би той вижда вероятни съдбовни последствия.

По думите на Лю Сян, Кисинджър е посъветвал Съединени американски щати „ да не не престават с тестването, защото в изискванията на към този момент разтърсения им интернационален авторитет, може да се окажат изправени пред съдбовен удар, в случай че техните провокации провокират мощна реакция от Пекин “.

„ Усещането за рецесия и накърнимост на държавното управление на Съединени американски щати след неуспеха в отговора на COVID-19 ненапълно докара до настоящия му главен дипломатически модел да демонстрира мускули постоянно и където може, с цел да скрие своя оскърбен имидж “, споделя още Лю Син.

Демократическата партия на Байдън е във все по-слаба позиция на вътрешния и интернационалния фронт, изключително с наближаването на междинните избори през ноември.
„ Очаквам демократите сигурно да изгубят контрола над Камарата на представителите и някои от провокативните ходове на администрацията на Байдън против Китай идват от нуждата да им се помогне да спасят обстановката “, изяснява специалистът.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР