В интервю с френския вестник L'Equipe главният изпълнителен директор на

...
В интервю с френския вестник L'Equipe главният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Без Гран При на Франция във Формула 1 през 2023-а година

В изявление с френския вестник L'Equipe основният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали удостовери, че следващата година конкуренцията за Гран При на Франция няма да бъде част от календара на шампионата.

Новината идва след месеци на клюки относо бъдещето на старта на „ Пол Рикар “, като повече спекулации гласяха, че надпреварата няма да бъде участва в краткосрочните проекти на Либърти медия. Амбициите на американската компания, която закупи контролния пакет акции на спорта в края на 2016 година, е да разшири неговата география, само че това ще стане за сметка на стартовете в Европа.

Освен Франция застрашени са още надпреварите в Белгия и Монако, въпреки че, за тях се счита, че най-малко ще бъдат част от календара през 2023 година, само че единствено с едногодишни контракти.

Във Франция също не губят вяра, че ще се завърнат в календара на Формула 1 в околните години, най-вероятно като част от ротационна договорка с някое друго съревнование.

— Grand Prix de France F1 (@GPFranceF1)
„ Организаторите на Гран При на Франция видяха съобщение, което Стефано Доменикали направи, по отношение на отсъствието от календара през 2023 година. След страхотния триумф на конкуренцията през 2022 година, уредниците на надпреварата, Формула 1 и всички забъркани продължаваме да работим по наличието на надпреварата в календара в идващите години, най-много при ротационна система. Бихме желали да благодарим на всичките ни сътрудници за оказаната пдокрепа през последните години “, се споделя в изказването, което бе оповестено от страна на уредниците на Гран При на Франция.

Гран При на Франция се завърна в календара на Формула 1 след 10-годишно неявяване през сезон 2018, само че с изменен хазаин. „ Пол Рикар “ размени „ Маникур “, само че това не се хареса доста на почитателите, най-много поради огромните зони за сигурност на трасето в южната част на Франция. Първите две издания на френското съревнование след неговото завръщане бяха относително скучни, само че тези през 2021 и 2022 бяха по-интересни, само че и това не бе задоволително за оцеляването на конкуренцията. През 2020 тя не се организира, защото стана една от жертвите на пандемията от ковид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР