В интервю пред в. Кориере дела сера бившият съветник на

...
В интервю пред в. Кориере дела сера бившият съветник на
Коментари Харесай

Бивш съветник на Путин: Ако продължава така, ще бъдат поразени и цели в Европа


В изявление пред в. ”Кориере каузи сера ” някогашният консултант на Елцин и Путин Сергей Караганов съобщи, че става все по-вероятна ескалация на войната. Той изясни, че американците и техните сътрудници от НАТО не престават да пращат оръжия на Украйна. Според него, в случай че продължава по този начин, ще бъдат изумени цели в Европа, с цел да се пресечен линиите за връзка.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3958
Караганов, който към момента е непосредствен другар на съветския президент, е безапелационен пред италианското издание, че се следило „ увеличение на неонацизма в Украйна, че тя ставала като Германия през 1936-37 година, и по тази причина войната била неизбежна.

„ Решихме да ударим преди още опасността да е станала още по-смъртноносна ”, сподели Караганов, представен от 24 часа.

На въпрос как може да се назова Украйна нацистка, откакто има президент евреин, Караганов дава отговор, че „ нацизмът не е единствено да бъдеш против евреите, а и „ превъзходство на една нация над друга, унижение на други народи ”. Според съветския политически и боен специалист било неточност преди време допускането на страните от Централна и Източна Европа в НАТО, тъй като Русия тогава била бедна.

„ Това е разширение на нападателен съюз. Това е израстък и искахме да спрем метастазите ”, акцентира той.

Караганов счита, че няма да има промяна на водачеството в Русия, тъй като „ водим война за прекарване против Запада, в която хората се сплотяват към водача. В Съединените щати никой не заплати за войната в Ирак, тъй че имаме подозрения за демокрацията ”.

Бившият консултант на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През приказва и за „ западна агресия в деяние, както и за русофобия, наподобяваща антисемитизма сред двете войни ”. „ Станахме очевидци на визии и структурни проблеми в западните общества, по тази причина Кремъл реши да удари пръв. Между другото, тази военна интервенция ще бъде употребена за реновиране на съветското общество –ще стане по-войнствено настроено, изтласквайки вън от елита непатриотичните детайли ”.

Дали войната цели да преобърне наличието на НАТО в Централна и Източна Европа,пита “Кориере каузи сера ”. „ Повечето от инструкциите за нас са нелегитимни и едностранни, заплашват Русия и Източна Европа. Алчността и нелепостта на американците и късогледството на европейците ни разкриха, че тези артисти не желаят обективен мир. Трябва да поправяме техните неточности ”, уверен е Караганов.

За него демилитаризиране значи „ заличаване на украинските елементи, което става. Ако на Украйна се оказва помощ, това удължава мъката й ”.

Руските войски се отдръпват от Киев, разяснява вестникът, на което Караганов отвръща с въпрос: „ А в случай че интервенцията по Киев цели да се разпилян украинските елементи от театъра на юг и югоизток? Изходът може би ще бъде нов контракт, може би със Зеленски към момента там. Ще докара до основаването на една страна, другарка на Русия, на юг и югоизток, и може би ще има две Украйни ”.

Караганов добавя, че Русия е почнала войната, само че че в този момент е на същия терен на Запада. „ Западът развихря разнообразни експанзии. Сега се намираме на същия честен терен, идентични сме. Съжалявам, че загубихме моралното си превъзходство, само че водим война за съществуването си ”.

Политологът признава, че Русия ще бъде по-зависима от Китай и че не го е боязън да стане негова пешка.

„ Ние ще спечелим, тъй като руснаците печелят постоянно. Но ще загубим доста, ще загубим хора, запаси, ще обеднеем. Готови сме да се жертваме, с цел да построим по-справедлива интернационална система. Искаме да изградим Крепост Русия,за да се защитим от хаоса, даже с риска да станем по-бедни. И хаосът може да залее Европа, в случай че тя не реагира въз основата на ползите си. Това, което прави сега, е самоубийствено ”, добавя някогашният консултант на Путин.

Сергей Караганов оглавява съветския Съвет за външна и отбранителна политика. Той е и декан на Факултета за международна стопанска система и интернационална политика на московското Висше учебно заведение по стопанска система. В предишното Караганов е бил и непосредствен съдружник на Евгений Примаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР