В интервю пред китайски медии преди началото на визитата си

...
В интервю пред китайски медии преди началото на визитата си
Коментари Харесай

Лавров в Пекин: Да се освободим от долара

В изявление пред китайски медии преди началото на визитата си съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва и Пекин са принудени да се развиват без значение от Съединени американски щати и да понижат зависимостта си от американския $ и западните системи на разплащане, с цел да осуетят, по думите му, американските опити за въздържане на софтуерното им развиване, съобщи Ройтерс.

" Трябва да понижим рисковете, свързани със глобите, посредством подсилване на софтуерната ни самостоятелност, посредством прекосяване към взаимни разплащания с национални валути и световни валути, които служат като опция на $ ", сподели в изявлението Лавров и добави: " Трябва да заобикаляме да използваме интернационалните системи за разплащане, следени от Запада ".

Русия и Китай би трябвало да укрепват двустранното стратегическо взаимоотношение, изключително в изискванията на създалата се сега в света конюнктура, съобщи през днешния ден по време на срещата си с съветския си сътрудник китайският външен министър Ван И, представен от ТАСС.

" В актуалната интернационална конюнктура за нас е доста значимо да водим диалог като всестранни стратегически сътрудници и да укрепваме стратегическото си взаимоотношение ", сподели Ван И при започване на договарянията си с Лавров.

Руският първи посланик благодари на китайския си сътрудник за поканата да посети " това фантастично кътче на Китай ", както назова един от най-живописните китайски градове - Гуейлин, където се организират договарянията. Преди срещата си с Ван И Лавров имаше опция да направи къса разходка с корабче по река Лицзян. На палубата съветският първи посланик се снима с маска, която му бе подарена от съпътстващите го публицисти за рождения му ден през вчерашния ден с надпис FCKNG QRNTN, шеговита задявка с въведените в целия свят противоепидемични ограничения.

След визитата си в Китай Лавров ще продължи дипломатическата си обиколка с посещаване в Южна Корея.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР