В интервю пред германския вестник „Билд“ полският премиер Матеуш Моравецки

...
В интервю пред германския вестник „Билд“ полският премиер Матеуш Моравецки
Коментари Харесай

Полша разкритикува Германия

В изявление пред немския вестник „ Билд “ полският министър председател Матеуш Моравецки оцени като " опит за изнудване " прекъсването на доставките на съветски газ за Полша [и България] и сподели, че това няма да докара до нищо.

„ Полша е готова, построихме терминал за полутечен газ, с цел да компенсираме дефицита. Нашият Балтийски газопровод от Норвегия също е съвсем подготвен. Няма да бъдем изнудвани! И няма да плащаме с рубли за съветски газ. Русия демонстрира, че нейната икономическа и договорна надеждност е нулева. "

Моравецки също по този начин сподели, че Варшава ще моли пред Европейската комисия Европейски Съюз да наложи мита от към 35 % върху съветския петрол, газ и въглища. „ Тези, които съблюдават ембаргото, ще би трябвало да заплащат за по-скъп полутечен газ или нефт от други източници. Затова е заслужено вносът на съветска сила да стане доста по-скъп “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полският министър председател сподели, че чака от немското държавно управление три неща: " Оръжия, наказания и финансова поддръжка за Украйна! Оръжия, които могат да се употребяват незабавно, без да е належащо месеци образование. Санкции, които влизат в действие неотложно - даже и в случай че живеем с ограничавания в продължение на няколко месеца. Не би трябвало да се предаваме в този момент. Говорих за това и с канцлера Шолц ". Във връзка с газопровода „ Северен поток 2 “ Моравецки уточни, че „ обратът в немската политика беше просрочен “. И акцентира, че решението за " Северен поток 2 " беше взето след нахлуването в Крим и Източна Украйна. „ Ние, поляците, в никакъв случай не сме си правили илюзии за последствията от политиката на Кремъл. Казвам: по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР