В интервю по bTV Бойко Рашков оправи обвинения към Бойко

...
В интервю по bTV Бойко Рашков оправи обвинения към Бойко
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата е политическа собственост на ГЕРБ

В изявление по bTV Бойко Рашков оправи обвинявания към Бойко Борисов. Според Рашков Борисов е  споделил следващата неистина, защото съгласно документи мигрантският напън през страната ни не е спирал. Рашков акцентира, че няма страна, която да има външни граница на Европейски Съюз и през която да не минават мигранти.

 

Според Рашков самохвалството е част от природата на Борисов. Рашков попита риторично: " Щяха ли да вършат това преградно оборудване следователно, в случай че нямаше мигрантски напън? " Преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че по негово време в страната ни е имало нулев мигрантснки напън.

 

Рашков посочи, че предходното държавно управление е трябвало да поправи оградното оборудване, което е било в окаяно положение. Той уточни, че обособените сектори не са били поддържани от регионалните шефове, а средствата не са употребявани по предопределение. Затова предходното държавно управление е поискало оградата да бъде стопанисвана от Министерство на вътрешните работи.

 

Бившият вътрешен министър обясни, че направеното преградно оборудване не може да спре мигрантския поток, тъй като може да бъде преодоляно с подръчни средства. Той даде образец със по-солидните преградни уреди от бетон в Гърция и Турция, които са построени на по-ниски цени.

 

Бившият вътрешен министър разяснява и проблема с ремонта на Автомагистрала „ Хемус “ и разкритите финансови злоупотреби. Разследванията за тях бяха стартирани до момента в който той бе вътрешен министър. Към момента има девет овиняеми.

 

Рашков уточни, че е бил поканен в Софийска градска прокуратура в качеството си на министър на вътрешните работи по същия проблем. Той сподели, че стои зад обясненията, които тогава е дал, само че не намира смисъл да ги повтаря още веднъж пред различен прокурор, тъй като съгласно него сегашният не познава материалите по делото. Според Рашков по този метод: " Прокуратурата злоупотребява със своите пълномощия като привиква човек по един и същи въпрос. “ Така стимулира своето отсъствие в прокуратурата.

 

Рашков уточни, че парите са минавали през една банка, а по-късно са заминавали в незнайна посока. Той уточни, че с тези пари са строени първокласни парцели. “

 

Рашков добави: " Нашата прокуратура е станала политическа благосъстоятелност. Ръководството на ГЕРБ си избира основните прокурори в България, макар че би трябвало да е самостоятелна. Ако прокурорите имат малко срам и позор, няма да припяват по този начин на ГЕРБ. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР