В интерактивна карта, поместена на сайта на Държавния департамент, Косово

...
В интерактивна карта, поместена на сайта на Държавния департамент, Косово
Коментари Харесай

САЩ: България е сигурна държава, Косово и Босна са опасни

В интерактивна карта, поместена на уеб страницата на Държавния департамент, Косово и Босна и Херцеговина попадат във втората от общо четири категории на страните в света, избрани съгласно рисковете за сигурността, съобщи съобщи организация МИА и Българска телеграфна агенция.

При пътешестване в страните от второкласен департаментът предлага особена нерешителност и зоркост.

В предизвестието за пътешестване в Косово се показва, че в градовете Косовска Митровица, Лепосавич, Зубин поток и Звечан са вероятни "граждански безредици ".

Държавният департамент предизвестява също, че има риск терористични групи от Косово и Босна и Херцеговина да приготвят набези на Балканите. Тяхна допустима цел могат да бъдат туристически обекти, пазари и търговски центрове, хотели, клубове, религиозни обекти, паркове или огромни спортни и културни събития, се споделя в предизвестието.

За Босна с изключение на заплаха от тероризъм важи и предизвестието за заплаха от мини, останали от войната.

България, Македония, Сърбия, Гърция и Албания са сложени в първа категория - страни, където изискванията за пътешестване са естествени и рискът за сигурността е невисок.

В трета и четвърта категория попадат страните с най-голям риск за сигурността, където не се предлага пътешестване.

В трета категория е сложена и Русия, а в последната, четвърта категория са Афганистан, Централноафриканската република, Ирак, Иран, Либия, Мали, Северна Корея, Сомалия, Южен Судан, Сирия и Йемен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР