В инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково е приет пациент,със

...
В инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково е приет пациент,със
Коментари Харесай

Изолиран: Жандармерия пази в хасковската болница турски гражданин, промъкнал се нелегално през границата

В инфекциозно поделение на МБАЛ – Хасково е признат пациент,със подозрение за ковид, оповестяват от РЗИ-Хасково.
Става дума за турски жител, минал незаконно нашата граница. По-късно ще станат ясни резултатите от пробите, допълват от инспекцията. Още пет души са сложени под домашна карантина в хасковска област, защото са се завърнали от рискови страни. През последните два дни нямаше признати лица със подозрения за ковид на територията на региона. Последните проби на трима пациенти при започване на седмицата бяха негативни. По данни на bTV, турски жител е на 44 години. Той е желал е да влезе в Турция през Гърция, само че не е бил позволен от управляващите. Причината – идва от рисков маршрут.
Живял е във Франция, след което потегля да се прибира в родната си страна през Италия с ферибот. След отвод взема решение по черни пътища да влезе незаконно в нашата страна. Заради неприятното му здравословно положение граничните управляващи са алармирали РЗИ-Хасково и локалните медици.
„ В момента мъжът е в положително общо положение, няма температура или кашлица. Сутринта му е взет секрет, който ще бъде изпратен за проучване в Стара Загора. При отрицателен резултат ще бъде върнат в ареста “, сподели доктор Красимира Кинова. Пред стаята му има жандармерия, а всички контактували с него са били с защитни средства, безапелационни са от болничното заведение. В инфекциозното поделение има още двама души със подозрение за ковид – 27-годишен мъж и 48-годишна жена. Предстои да им бъдат взети проби, които да се изследват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР