В Инерком България, което преговаря с чешката ЧЕЗ за придобиване

...
В Инерком България, което преговаря с чешката ЧЕЗ за придобиване
Коментари Харесай

В "Инерком" разбрали за парламентарната комисия от медиите

В " Инерком България ", което договаря с чешката ЧЕЗ за придобиване на българските й активи, научили от медиите за основаването на парламентарна анкетна комисия, която ще проверява договорката. Това заяви пред публицисти финансовият съветник на договорката Веселин Захариев.

" Все още не сме реагирали на комисията и те не са реагирали по отношение на нас ", сподели Захариев и добави, че екипът на " Инерком " се е фокусирал върху структурата на финансирането на договорката. По думите му, представени от Българска телеграфна агенция, шумът, който се е вдигнал, не оказва помощ.

Дружеството претендент - покупател към този момент няма изясненост и каква ще е позицията на продавача по желанието на българското държавно управление да влезе в договорката. " Ако ЧЕЗ каже не - страната не може да влезе в договорката, даже ние да кажем да, самият контракт не може да бъде негоден едностранно. Единственият метод е да действаме в унисон, дружно ", сподели консултантът.

Вчера сдружението уведоми Комисията за защита на конкуренцията за подготвяната договорка. Регулаторът общоприетоо дава отговор за 25 дни, само че срокът може да бъде продължен до три месеца, подсети ръководителят на борда на компанията Милена Стоева.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (105)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР