В Индия съществува легенда за тайна организация, която притежава големи

...
В Индия съществува легенда за тайна организация, която притежава големи
Коментари Харесай

Мистериозното тайно древноиндийско общество и Деветимата непознати мъже на Ашока

В Индия съществува легенда за загадка организация, която има огромни масиви от познания – Деветимата непознати мъже. Вярва се, че е образувана преди повече от 2000 години и е окзвала съществено въздействие посредством манипулиране на политическите и обществени трендове за реализиране на личните си цели. Реалност ли е съществуването на Деветимата или е единствено легенда?

Историята

Деветимата непознати мъже е основана малко след 226 година прочие Хр. от император Ашока. Внук на именития ивператор Чандрагупта, обединител на индийския субконтинент, Ашока бил припрян да извърши завета на дядо си и да укрепи империята.

В района сред Калкута и Мадрас се водела война – калинганите воювали против ръководството на империята. Твърди се, че войските на Ашока са избили над 100 хиляди от воините на Калинга и са депортирали над 150 хиляди от селяните в района. Въпреки че към този момент бил спечелил войната, Ашока бил погнусен от касапницата, която му донесла успеха и се заклел да се откаже от насилието вечно.

Император Ашока е най-известен с това, че приел Будизма и с напъните си да популяризира мирната вяра освен в Индия, само че и в Малая, Цейлон и Индонезия. Неговите старания съдействали за по-късното разпространяване на Будизма в Китай, Непал, Тибет и Монголия. Ашока бил върл вегетарианец, само че не принуждавал останалите да бъдат такива – твърди се, че бил необикновено търпелив даже към други религиозни вярвания и секти. Все отново за него се знае, че е забранил потреблението на алкохол.

Той изповядвал концепцията за нуждата от интеграция на всички разбунтувани нации, декларирайки че единственото същинско завладяване е спечелването на сърцата на хората посредством съблюдаване на законите. Вярвал, че всяко живо създание би трябвало да се радва на сигурност, мир и благополучие и да е свободно да живее по този начин, както откри за добре.

Ашока бил толкоз предан на задачата си, че не желал да допусне знанията да водят до осъществяване на несгоди, изключително знанията в изкуството на войната.

Задачата за струпване и запазване на познания била прекомерно огромна за един император, най-малкото заради дилемите, свързани с ръководството на империята. Затова Ашока призовал деветима от най-брилянтните мозъци в Индия по това време. От съображения за сигурност идентичността на тези мъже в никакъв случай не била разкрита. Заедно тези гении формирали скрито общество, станало известно като Деветимата непознати мъже.

Организацията почнала да се построява, събирайки цялото научното знание – от естествени науки, през логика на психиката до състав на материята. Страхувайки се, че в случай че научните познания попаднат у елементарните хора ще бъдат употребявани за опустошение, единствено Деветимата имали разрешение да учат и да развиват научни теории и пехнология. За по-добро осъществяване на тази задача всеки от Деветимата получил характерна книга, която да обновява, преразглежда и дописва до цялостна съвършенност на познанието нея. Когато някой от Деветимата към този момент не можел да извършва отговорностите си, било заради пенсиониране, разтърсено здраве или гибел, книгата и отговорностите свързани с нея били излъчени на деликатно селекциониран правоприемник. Броят на членовете на организацията трябвало постоянно да бъде Девет. Въпреки това се счита, че тайното общество е просъществувало повече от 2000 години.

1923 Книгите

Спекулациите за наличието на всяка една от деветте от книги варират необятно.Талбот Мънди, британски публицист разгласява книга озаглавена Деветимата непознати мъже през 1923 година В нея се съдържа лист с деветте книги, одобряван от всички последователи на истинността на тази история за меродавен.

  1. Пропаганда

Първата книга се занимава с техниките на пропагандата и психическата война. Най-опасното от всички оръжия е това, което може да моделира мнението на масите, тъй като е в положение да даде властта върху целия свят в ръцете на един, написа Мънди.

  1. Психология

Втората книга дискутира логиката на психиката и изяснява по какъв начин човек може да бъде погубен единствено с допиране. Методът е прочут като „ докосването на гибелта “ и действа посредством обръщането на нервозен подтик. Твърди се, че бойното изкуство Джудо е резултат на „ теч “ от втората книга.

  1. Микробиология

Третата книга е фокусирана върху микробиологията и биотехнологиите.

  1. Алхимия

Четвъртата е отдадена на алхимията и трансмутацията на металите. Според друга легенда, във времена на рецесия и дефицит храмове и религиозни организации получават огромни количества злато от „ скришен донор “.

  1. Комуникации

Петата книга съдържа проучване на всички типове връзка – земна и извънземна. Допускането е че Деветимата непознати мъже са наясно с извънземното наличие.

  1. Гравитация

Шестата книга е фокусирана върху тайните на гравитацията и действителни указания по какъв начин да се реализира античната Ведик Вимана (цялата галактическа технология).

  1. Космогония

Седмата книга е отдадена на космогонията и състава на вселената

  1. Светлина

Осмата се занимава със светлината, включително скоростта й и по какъв начин може да се употребява като оръжие.

  1.  Социология

Последната, девета книга дискутира социологията. Съдържа правила за еволюция на обществата и средствата за предсказание на техния крах.

Факт или мит?

Съществуват ли в действителност Деветимата непознати мъже? Ашока може да е изискал от деветима непознати да събират научни познания, изключително що се отнася до тяхното приложение във военното дело. Това са били размирни времена и за други императори е известно, че са поставяли сходни задания на своите жители. Тези хора може да са изследвали другите тактики по време на борба на империите, подготовка и подготовка на войските, производството на оръжия, конна езда или пък езда на слонове, може би даже потреблението на барут или други взривни субстанции. Трудно е да се повярва в съществуването на скрито общество повече от 2000 години. За мнозина това е просто мит.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР