В Индия откриха вариант на COVID-19 с двойна“ мутация. В

...
В Индия откриха вариант на COVID-19 с двойна“ мутация. В
Коментари Харесай

В Индия откриха вариант на COVID-19 с „двойна“ мутация

В Индия откриха вид на COVID-19 с „ двойна “ разновидност. В страната са регистрирани общо 772 проби с разновидности на болестта.

От 10 787 проби, 736 са позитивни за английския вид, 34 за южноафриканския вид и един за бразилския вид. Това демонстрира отчет, представен от БТВ.

Според държавното управление няма връзка сред скока на новозаразените и другите разновидности.

Днес Индия регистрира 47 262 позитивни проби за денонощие и 275 смъртни случая. Индийски учени към здравното ведомство в страната са създали геномно секвениране на пробите, за които се е предполагало, че са с разнообразни разновидности. Така се е открила и двойната разновидност.

Вирусологът Шахид Джамил изяснява, че аномалията се появява при кръстоска на две разновидности в еднакъв вирус. По думите му разновидностите на вирусите са постоянно срещани, като множеството от тях не водят до смяна в способността на вируса да се репликира или да предизвиква по-сериозна зараза. Но някои разновидности като английската, южноафриканската или бразилската могат да създадат вируса по-заразен и в някои случаи даже по-смъртоносен.

В случая двойната разновидност е ситуирана в протеиновото шипче на вируса, като е доста евентуално да го прави по-опасен. Чрез протеиновото си шипче вирусът прониква в човешките кафези и ги „ разболява “.

Проучването идва, откакто интернационалните специалисти желаеха от Индия да постави по-сериозни старания за секвенирането на другите варианти
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР