В имунологията 1 + 1 никога не е 2. Първото

...
В имунологията 1 + 1 никога не е 2. Първото
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов за ваксините срещу COVID-19: Участваме в огромен експеримент

В имунологията 1 + 1 в никакъв случай не е 2. Първото предписание, което беше нарушено бе, че се направи всеобща имунизация в изискванията на пандемия. Вирусът търси съвършен метод да заобиколи имунизацията. Това съобщи проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към Българска академия на науките в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

"Правилото на една ваксина е да пази. Започнете ли всеобща имунизиране - вирусът мутира. Това демонстрират проучванията ", разгласи специалистът.

Той даде образец с Израел, където има зелени зони без пандемия в палестинските територии. Те употребявали имунизацията на „ Пфайзер “.

На въпрос за какво имунизацията на „ Астра Зенека “ дава толкоз странични резултати, микробиологът съобщи: „ Ваксините минаха в придвижване, тъй като нямаха време да преминат през всички стадии. Правителствата поеха един огромен риск с решенията си “.

"Ваксината на „ Астра Зенека “ е на основата на един различен вирус. С аденавируси ние се срещаме непрестанно. За да избегне имунният отговор, фармацевтичната компания употребява вирус от шимпанзе. Явно организмът на хората реагира по-остро. Целият проблем е, че притиснати до стената от пандемията, ние опитвам с доста неща ", заключи проф. Чорбанов.

Въпреки това той посъветва хората, които се опасяват или са в рисковите групи, да се имунизират. „ Ако човек е здрав и няма никакви здравословни проблеми, по-добре да не го прави. Защото при него рискът от рискова зараза е по-голям “.

„ Това е един голям опит, който се следи от учените. Това даде опция на науката да напредне бързо. Надяваме се, че бъдещите ваксини ще бъдат доста по-ефикасни и безвредни “, съобщи проф. Андрей Чорбанов. Според него ограниченията не са ефикасни, тъй като хората не ги съблюдават.

„ Трябва да се спре с тези антитела, те изчезват. По-важни са Т-клетките, тъй като пазят в действителност. Най-краткото време, в което имаме имунитет, е година “, сподели още специалистът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР