В Има такъв народ имаме вътрешно джентълменско споразумение да не

...
В Има такъв народ имаме вътрешно джентълменско споразумение да не
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ние в ИТН сме джентълмени и не играем с преф...

В " ИТН " имаме вътрешно джентълменско съглашение да не играем с преференциите, тъй като те са форма на недъгав мажоритарен избор.Това сподели заместител ръководителят на партията Тошко Йорданов в бТВ.
Освен това по думите му преференциите са и форма за пазаруване на гласове.

Коментарът му беше във връзка изразено неодобрение от някогашния народен представител от партията Галина Иванчева. Тя твърди в обществените мрежи, че всички членовете на партията са принудени да подписват декларация, че се отхвърлят от преференциите си на изборите. Тошко Йорданов отхвърли да каже дали това е по този начин.

" Всяка политическа партия си има вътрешни правила. Ние имаме джентълменско съглашение да не играем с преференции, тъй като това е уродлива форма на мажоритарен избор. Няма да отговоря на въпроса за декларациите, вътрешните правила са вътрешни, тъй като засягат избрани партийни членове “, сподели Йорданов.

" По време на предизборната акция всички партии сме съперници, само че е разумно след изборите с една огромна част от тях да станем сътрудници “, сподели Тошко Йорданов.

По думите му е разумно и с коалиция „ Продължаваме промяната “ да бъдат сътрудници. В същото време Йорданов разяснява, че даже Конституционен съд да се произнесе против Кирил Петков, това няма да повлияе на политическото им партньорство.

" Проблемите с COVID-19 не са поради зеленият документ, а идват от положението на здравната система – не е разумно при 5000 заболели да стигнем до колапс на лечебните заведения “, сподели Тошко Йорданов.

По думите му дали зеленият документ е ефикасна мярка би трябвало да се изричат единствено специалисти епидемиолози и инфекционисти, а всички останали да се изричат като жители.

" Проблемите в здравната система са заложени в последните 15 години и най-много през последните 10 от ръководството на ГЕРБ. Няма лекари, няма медицински сестри. Не може 30 пациенти да са една здравна сестра “, сподели Йорданов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР