В икономиката няма безплатен обяд, така че по отношението на

...
В икономиката няма безплатен обяд, така че по отношението на
Коментари Харесай

Бисер Петков: Не е най-добрата политика да насърчаваме семействата с пари

В стопанската система няма безвъзмезден обяд, тъй че по отношението на следваната политика у нас - тя е устойчива, сподели общественият министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила по Канал 3.

Системата е мощно подвластна от държавния бюджет. Това, което се предлага и тази година е по този начин наречените коледните добавки да бъдат получени, от хората, които взимат най-малък размер от 321 лева Сумата от 40 лева не е огромна, само че пенсионерите в огромната си част получават трето нарастване за тази година. Това е, което страната може да направи, без да заплаши стопанската система ", сподели той.

"Икономиката се развива добре. Ние можем да се съпоставяме с всички страни, само че няма изгода от това. Отново приказваме за цели и бюджета за идната година, като съществена част от повишаването се насрочва към образованието и това е перспективната политика ", безапелационен бе общественият министър.

Относно стимулирането на раждаемостта у нас, събеседникът на малкия екран уточни: Става дума за нов ценностен модел при раждаемостта, не всичко е обвързвано със средства. Не е най-хубавата политика да насърчаваме фамилиите с пари. Това, което е на дневен ред в политиката, е да се предизвикват майките и хората, които гледат децата с връщане на работа. Всеки самичък преценя дали да се завърне на работа, само че това е една опция. България има най-дългия заплатен интервал на майчинство и през него се получава 90 % от възнаграждението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР