В икономически план предстоят две много трудни години - настоящата

...
В икономически план предстоят две много трудни години - настоящата
Коментари Харесай

Икономист пред Varna24.bg: Предстоят две много трудни години

 В стопански проект предстоят две доста сложни години - актуалната 2021 и 2022 година, само че с вероятност за възобновяване. Това разяснява особено за Varna24.bg икономистът Румен Гълъбинов.

Пред медията ни някогашният началник на Комисията за финансов контрол показа и какви са упованията от идващото държавно управление в сферите стопанска система и финанси.

На първо място специалистът слага провеждането на всеобща имунизационна акция. Ваксините биха обезпечили предотвратяване на стопанската система ни от последващи локдауни, разяснява той.

Гълъбинов предизвестява, че през 2021 и 2022 година се чакат възходящи дефицити и задължения и по тази причина държавният бюджет би трябвало да бъде извънредно ловко ръководен. 

Прогнозите на Световната банка са за относително невисок растеж на стопанската система - 2.6%, а инфлацията през актуалната година ще бъде над 3 %. 

Очакванията са да се осъществят планове по финансиране от Европейски Съюз, само че за тази цел ни трябват структурни промени, разяснява още икономистът.

Според Гълъбинов, администрацията в обществения бранш се нуждае от редукция в броя и разноските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР