„В идните години ще бдя страната да не се отклони

...
„В идните години ще бдя страната да не се отклони
Коментари Харесай

Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя

„ В идните години ще бодърствам страната да не се отклони от пътя “, съобщи президентът Румен Радев на тържествената гала по встъпване си в служба дружно с вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат.

„ Ще не отстъпвам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта, тъй като това е нашата дълготрайна и неотменна задача. Политическата смяна е единствено първата крачка, чакат ни още доста тествания “, сподели президентът.

Румен Радев акцентира, че ще бъде президент на всички българи, без значение от партийна принадлежност, етнос и вяра.

Ето и повече от словото му:

„ Първият мандат мина в изтощителна битка, само че вие подновихте пакта на доверие, от който черпим сили. Пет години посветихме на борбата за правда и народна власт. Призовавах и работех за единство, укоряваха ме, че разлъчвам. Но гласовете ви недвусмислено демонстрираха, че обществото ни желае и би трябвало да се раздели с част от наследеното минало.

Победихме с общи старания. Извадихме обществото от апатията. Върнахме на хората честните избори, а на Народното събрание – опцията да реформира отхвърления управнически модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции.

Народът се произнесе и през днешния ден знаем към кои правила градим единството си – тези за правда, правдивост и грамотност, за същинско европейско развиване на България.

В идните години ще бодърствам страната да не се отклони от пътя. Ще не отстъпвам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта, тъй като това е нашата дълготрайна и неотменна задача. Политическата смяна е единствено първата крачка, чакат ни още доста тествания и се надявам цялото ни политическо потомство да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя, от нас се желае да го поставим.

И когато мислим, че е най-трудно, дано не забравяме, че не са доста страните, съхранили своето име, религия и език през вековете на историята. Ако през днешния ден България е една от тях, то е тъй като нашият народ е изпитал и осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово.

Убеден съм, че можем да реализираме задачите си единствено в случай че обществото ни остане единно във волята си за действителна смяна и прогрес.

Вярвам, че хилядолетната страна на духа е жива в България и тя ще въодушевява и чертае пътя ни напред.

В началото на изтеклия мандат заявих, че за мен не е значимо какъв брой време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда. Това разбиране ме мотивираше и в най-трудните моменти да не върша компромис с правилата си и да остана на страната на хората.

Ще продължа да бъда президент на всички български жители, без значение от партийна принадлежност, етнос и вяра, да не отстъпвам правата, ползите и достолепието на своя народ. Вярвам, че дружно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и съвременна страна. Да живее България! “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР