В идеалния център на София винетните стикери за живеещи са

...
В идеалния център на София винетните стикери за живеещи са
Коментари Харесай

“Синята зона” в София не стига: 2355 са продадените стикери за живеещи, а паркоместата са 1448

В идеалния център на София винетните стикери за живеещи са повече от общия брой паркоместа, оповестява. Платените зони са сериозно запълнени, а винетните стикери за живеещи са повече от общия брой паркоместа.

Седем от подзоните в по-скъпата " Синя зона " са запълнени над 90%, като шест от тях даже над 96% в интервала 24 април - 3 май 2023 година Това излиза наяве от информация, която " Капитал " получи от Центъра за градска подвижност.

Оттам прецизираха за медиата, че мониторинг върху запълняемостта се прави всяка година, като се броят свободните места в дадена подзона и се пресмята на база сбор паркоместа. Въпросният мониторинг става в часовете сред 10 и 16 ч. Тоест, това даже не е в час пик, прецизират от медията.

" Рекордьор " е зоната в карето сред бул. " Витоша ", " Евлоги и Христо Георгиеви " и " Граф Игнатиев ", където измерената запълняемост е 98.76%. Там е мощно изразена и друга особеност, позволена от общината, която се оказа налице освен в София, само че и във Варна. Продадените винетни стикери за живеещи, даващи право да се паркира в карето, са 2355, до момента в който общият брой на паркоместата е 1448. Това са 907 паркоместа допълнително. Иначе събраните доходи единствено от продажбата на винетни стикери за 2022 година възлизат на общо 3.25 млн. лева, излиза наяве от оповестените доклади на ЦГМ.

Четиридесет минути може да загубите, в случай че търсите място за паркиране в идеалния център на София, без значение дали живеете там, или идвате по някакъв мотив.

За да се направи промяна, е нужно да бъдат преосмислени цени, нови зони и функционалности, паркинги и да се обезпечи добър градски превоз. Предложенията на специалисти и политици са за гъвкаво ценообразуване, нов тип зона, да вземем за пример " Червена ", ограничение на служебните абонаменти, както и основаване на подземни паркинги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР